Vorson EDG-45

2009.11.02. 15:37 | 5andris | 2 komment

Ma egy olcsóbb gitárt fogok bemutatni, ami egy kezdő gitáros minden igényét kielégíti az első szárnypróbálgatásoktól az első koncertekig.

A Vorson egy önálló kínai márka, de a minőségéről az tanúskodik, hogy az olcsóbb Jackson gitárokat is ők készítik. Manapság a gitárkészítés központja Amerikából áttolódott a távolkeleter. Ennek köszönhetően a gitárok ára elérhetővé vált, viszont a távolkeleti gitárok minősége kezdi utolérni amerikai társaikét. Egy ilyen minőségű gitár 30 éve körülbelül egy éves fizetésbe ketült.

Nézzük meg a gitár adatait.

  • Test: candlenut dió
  • Nyak: jávorfa
  • Fogólap: rózsafa, 24 bund
  • Hardware: krómozott TMCS-1 Vintage tremolo
  • Elektronika: 1db VR20 humbucker pick-up,
  •                  1db VR12 single coil pick-up,
  • 1 hangerő potméter, 1 hangszín potméter,
  • 3 állású pick-up kapcsoló

Első kézbevételre az első dolog amit észrevesz az ember, hogy a gitár rendkívül könnyű. Ez nem szokott jó jel lenni, de a gitár akkusztikus hangját halgatva kiderük hogy a fa remekül rezeg, a gitár erősítő nélkül is megszólal. A nyaka rendkívül kényelmes, a gyári húrok nem valami jó minőségűek, de ez így szokott lenni. A gitár gyári beállításai hagynak némi kívánnivalót meguk után. A nyaka rendkívül kényelmes, az Ibanezekével vetekszik. A hangokat egy kezdő is le tudja fogni erölködés nélkül.

Erősítőre dugva a gitárnak egész jó hangja van. Tiszta hangjai tiszták, a humbucker, és a single kombinálásával egészen sokféle hangzást ki lehet belőle hozni. Ez a pickup kombináció elég univerális, a single önmagában kicsit zajos, bár a Vorson EDG-t gyakorlatilag az összes pickup kombinációval be lehet szerezni. A hang minősége meglepően jó, nagy torzításnál is jól viselkedik. A a hangolókulcsok jól tartják a hangzást, amíg az ember nem tremolózik. A tremoló amugy sem a legjobb minőség, érdemes lefixálni. A gitár kivitelezése fantasztikusan szép, én barna sunburst színűt próbáltam, eszméletlenül szép volt, a fa erezete gyönyörűen látszott. Ez is bizonyítja hogy a gitár normális fából készült.

Ezek az adatok többnyire minden Vorson gitárra igazak, (kivéve a Floydos modellekre, azokról nem merek így próba nélkül véleményt mondani), ideálisak kezdő gitárosoknak, vagy haladóknak második gitárnak. Kisebb koncerteken, főleg dzabad téren siműn meg lehet velül csinálni egy koncertet.

A Vorson gitárok gyakorlatilag az összesformában, és színben léteznek, a formából adódó külömbségeken kívül mindre igazak ezek a paraméterek (legalábbis amiket próbáltam), bátran ajánlom őket mindenkinek, aki gitárvásárlásra adja a fejét.

A bejegyzés trackback címe:

https://gitarom.blog.hu/api/trackback/id/tr831493286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mate9393 2011.03.05. 02:09:19

Helló! Megszeretném kérdezni hogy mit értesz az alatt hogy könnyű ? És még annyit hogy szerinted melyik a jobb vorson edg-45 vagy fender squier bullet start?
Egyébként van különbség a edg-45 és pl a 56 között? Előre is köszi. Üdv.

mate9393 2011.03.05. 02:53:36

Bocsi elírtam 46 akart lenni nem 56.
süti beállítások módosítása