A Yamaha gitárokról általában és Yamaha Pacifica 120

2009.11.02. 19:40 | 5andris | 1 komment

A Yamaha elég összetett márka, valószínűleg akinek volt az általános iskolában furulya órája, az majdnem biztos hogy találkozott már Yamaha márkájú hangszerrel. A Yamaha a játékhangszerektől a versenyzongorákig szinte minden hangszert készít, így természetesen elektromos gitárokat, és basszusgitárokat is. Nem a legolcsóbb márkáról van szó, a gitárok árai a 30.000-től a 3.000.000-ig terjednek. A kezdőgitárok, és szettek ár/érték aránya nem a legjobb, de ha kicsit méjebben a zsebünkbe nyúlunk, akkor relatíve olcsón nagyon jó hangszert vehetünk.

A Yamaha márkával igazán még nem ismerkedtem össze, ezért nem merek általános véleményt írni. Éppen ezért a Pacifica 120-at fogom bemutatni.

A Pacifica 120 egy elég érdekes fazon, a teste Telecaster formájú, de pickupjai H-H elrendezésű, és nincs koptató rajta. Nem sok adatot sikerült róla megtudnom, de ami biztos, hogy fix húrlábas, 22 bundja van, Rózsafa fogólapon, a nyaka csavarozott, és olajban forgó kulcsai vannak. Jó nehéz, nem spórolták ki belőle az anyagot, a nyaka nagyon kényelmes, gyorsan játszható. Erősítőre dugva a hangja körülbelül egy Tele, és egy Les Paul között van, a tiszta hangjai csilingelők, kicsit karcosak, de szép kerekek. A torzított hangjai érdesek, "horzsolnak", igazi Hard rock hangzást lehet belőle kihozni. Nagyon kemény metalhoz, vagy nagyon lájtos blues-hoz nem nagyon ajánlanám, de ezek között bármire alkalmas, sőt, elég egyedi, ezért azoknak ajánlanám, akik egyedi hangzásra vágynak. A Telecaster fazon miatt a 22. bundot kicsit nehéz elérni.

 Ez a gitár belopta magát a szívembe, gyönyörű kivitelezésítével, egyedi hangjával, a fantasztikusan kényelmes nyakával, és az igen kedvező árával. Ha az ember igazi dögös RnR-re vágyik, akkor a Pacifica 120 jó választás.

A bejegyzés trackback címe:

https://gitarom.blog.hu/api/trackback/id/tr791493939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zippo 2010.11.18. 17:01:32

Ilyen gitárt vett Vladi!!!!!
süti beállítások módosítása